Reiki

Reiki energija je univerzalna energija, ki zdravi, krepi in revitalizira. Reiki terapija uporablja zdravilno moč ene najstarejših metod polaganja rok, ki je poznana že tisočletja.

Alternativno metodo zdravljenja s polaganjem rok, kot jo poznamo danes, je leta 1922 odkril in razvil japonski budist Mikao Usui (dekan teološke fakultete na Japonskem). Takrat je veljajo načelo, da mora dekan poznati odgovore na vsa vprašanja študentov, v nasprotnem primeru ne more biti dekan. Nekoč so ga študenti vprašali o Kristusovih čudežih, ko je z rokami zdravil in lajšal težave ljudi ter jih celo obudil od mrtvih. Kristus je dejal (biblija): “Tudi vi boste delali isto in še več.” Študente je zanimala ta sposobnost in način njene uporabe v praksi. Odgovora dekan takrat ni poznal, zato je odstopil s funkcije dekana in se odpravil na pot odkrivanja te skrivnosti.

Odgovore je našel v tibetanskem samostanu, kjer je bil v starodavnih sutrah, zapisih v sankskrtskem jeziku (star sveti indijski jezik), opisan reiki. Teorijo je našel, odgovore o praksi in simbolih pa je dobil iz meditacije (21 dni je meditiral in se postil). Od tega trenutka dalje je znanje in prakso zdravljenja z reikijem delil med ljudmi.

Če je reiki univerzalna energija, je vse, je neskončna, brezmejna in večna, je ljubezen, resnica, zavedanje, modrost, zdravje, moč, svoboda, harmonija, sprejemanje, svetloba, obilje, mir, radost, zaupanje, vedenje, sreča, veselje, celost, spokoj, enost, življenje…

Beseda REIKI je sestavljena iz dveh besed: REI in KI. REI pomeni kraljevski, najvišji, univerzalen, božanski, vsemogočen. To je najvišja zavest, največja moč, ki prihaja od Boga. KI pomeni življenjsko energijo, vitalno energijo. Poznamo jo tudi kot prano, či, bit, absolutno… REIKI je torej božanska moč, najbolj čista, pozitivna in ustvarjalna energija, ki daje življenje.

Reiki zvišuje vibracije vsemu, s čimer prihaja v stik in izravnava vibracijo z vibracijo univerzuma, z vitalno energijo. Kamor usmerimo svoje roke, tam se vibracija dviguje, postaja subtilnejša, hitrejša, zato smo prodornejši, zmogljivejši, hitrejši, močnejši, bolj zdravi…

Reiki je vsemogoč in neomejen in vendar obstaja omejitev…SVOBODNA VOLJA. Če nekdo ne želi ali ne verjame v reiki, bo reiki to spoštoval. Naše misli in odločitve torej vplivajo na delovanje reikija, zato pa pravimo, da smo kreatorji svojega življenja. Božanska volja oz. energija vedno spoštujeta našo svobodno voljo.

Reiki deluje tako na vzrokih kot na posledicah težav in ni omejitve, kje vse nam lahko pomaga (fizične in psihične težave, počutje, zdravje, obilje, odvisnosti, blokade, energijska stanja…). Kjer je potrebno zdraviti, zdravi, kjer je potrebno čistiti, čisti, kjer je potrebno ustvarjati, ustvarja, kjer je potrebno celiti, celi, kjer je iščemo, pomaga najti, kjer rabimo ljubezen, ljubi… Reiki izboljšuje ali odpravlja težave na prav vseh področjih življenja: osebne, zdravstvene težave, odnosi, finančne težave, strokovne ovire, vsakodnevne težave, težavne odločitve itd.

Reiki lahko uporabljamo vedno, povsod, kadarkoli, zase ali za druge/o (tudi hrano, živali, rastline, zemljo, naprave, stvari in situacije), z dotikom ali na daljavo.

Načela reikija:

  • Danes bom cenil/a vse in se zahvalil/a za vse, kar mi bo prinesel dan.
  • Danes ne bom zaskrbljen/a.
  • Danes ne bom jezen/na.
  • Danes bom pošten/na.
  • Danes bom ljubil/a in spoštoval/a vsako živo bitje.

Kako poteka terapija z vidika terapevta:Umirimo se, se osredotočimo nase in na reiki. Povežemo se z reiki energijo in s svojimi vodniki.

  • Občutimo osebo pred sabo in se povežemo na energijski ravni.
  • Pripravimo se fizično (lahka oblačila, brez nakita, sproščujoče okolje, prijetna glasba, sveče…) in si umijemo roke. Priporočeno je spiti veliko vode.
  • Pregledamo avro osebe.
  • Na prsih (srčna čakra) sklenemo roke in v mislih izrečemo prošnjo za tretma reikija.
  • Uporabimo simbole.
  • Polagamo roke.
  • Na koncu pogladimo avro in se umaknemo od osebe.
  • Zaključimo proces s simbolom.
  • Sklenemo roke na prsnem košu in se zahvalimo reikiju ter vodnikom.
  • Umijemo si roke in se energijsko ločimo od osebe.
TERAPIJAPRISPEVEK
Osebno – 1x obisk (30-45 minut)30€
Na daljavo – 1x (30-45 minut)20€